Известие

Collapse
No announcement yet.

Лампата на airbag-a светна!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Лампата на airbag-a светна!

Както си карам по нашата "перфектна" магистрала, минах през някаква неравност. Та колата се поразтресе и светна лампата на airbag-a.
    Преполагам, че някъде по буксите нещо се е мръднало и е станала лоша връзка. Сега като дам на контакт, след чек-а на крушките на таблото, лампата изгасва и след 1 секунда светва пак. И така.

Въпроса ми е, грешка ли е записала нещо, или някъде по кабелаците е станало нещо и евентуално ако има лоша връзка някъде, ако напръскам с контактен спрей, ще изчезне ли грешката или трябва да я закачам да се чисти от ECU-то.
    Lancia Delta 1.6 i.e - ex
    Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

По скоро само с диагностика и изтриване на грешката ще минеш. Но без диагностика таз лампа не се гаси.
    Имах подобен случай - минах през огромна дупка. Чак се чудя как не ме изпраска възглавницата в носа. Изтрих грешката и от тогава вече втора година не се е появявала.
    Last edited by svetlastf; d.m.y г., 18:45.
    Alfa Romeo 1.8 TS `98
    sigpic

Comment

мамицата и.. че от кво се появава тая грешка като се влезе в дупка?
      От лоша връзка ли става или какво... искам да си обясня какво се случва.

Иначе ще я закача ама... май трябва да си модна кабела, че сега чете само ECU-то на моторя.
      Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

Е , за пет минути работа с поялника - от 7 на 3 пин.
        Alfa Romeo 1.8 TS `98
        sigpic

Comment

Да, утре може да пусна едно мостче от 7 към 3.
          Ще го оправя...
          Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

Мисля , че не е добре да се окъсяват. Премести го на 3-то, като си свършиш работата го върни на 7. Има теми в които това е правено с микроключета или букси .
            Alfa Romeo 1.8 TS `98
            sigpic

Comment

При мен работата беше същата, кабела към аърбефа има една букса във самият волан, местих волана забравих да го застопоря запалих колата взех да завивам и хоп- лампата светна. Колега правиш си мостчето на кабела, триеш грешката и си готов.

Comment

Проблема е решен!
                Вързах си пин 3 към пин 7, грешката е изчистена и лампата вече не свети!
                Last edited by i.ganchev.ganchev; d.m.y г., 12:57.
                Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

Пак се завърна проблема, и тоя път лампата не се гаси!

Грешката е следната.

0B - Driver's squib in O.C.

И тва си седи и не се маха. Натискам "изчисти", но не я чисти.

Предполагам, че е някоя лоша връзка или въобще някъде няма връзка.
                  Дайте малко инфо, къде какво да гледам? Къде са му кабелите и евентуално буксите на тоя Airbag.
                  Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

Първоначално публикувано от i.ganchev.ganchev Покажи съобщение
                    Пак се завърна проблема, и тоя път лампата не се гаси!

Грешката е следната.

0B - Driver's squib in O.C.

И тва си седи и не се маха. Натискам "изчисти", но не я чисти.

Предполагам, че е някоя лоша връзка или въобще някъде няма връзка.
                    Дайте малко инфо, къде какво да гледам? Къде са му кабелите и евентуално буксите на тоя Airbag.
                    Koя година ти е колата,ако е преди 1999 най-вероятно е с един еърбег,а тази грешка вероятно значи,че имаш проблем с гривната на волана.......
                    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Ами колата е преди 99-та година, но съм с 2 airbag-a. Другия пасажерския си работи.
                      Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

Ами колата е преди 99-та година, но съм с 2 airbag-a. Другия пасажерския си работи.
                        И моята е такава и с 2 еърбега,обаче проблемен е пасажерския. В началото на годината като я закачиха за проверка и майстора вдигна рамене и каза че не разбира защо не се чисти тази грешка. По-късно видях,че е разкачен куплунга под пасажерската седалка, но и това не помогна.
                        Един въпрос около темата ,понеже имам проблем с клаксона и трябва да отворя капачката на волана ,какво да направя ,че да не ми гръмне в лицето -както пише в чуждите сайтове. Само акумулатора достатъчно ли е да се разкачи и вярно ли е това че след 7-8ма година възглавниците преставали да работят от старост ?
                        AR 156 1.8 TS + LPG

Comment

колеги и аз го имам този проблем с аирбека светна си от нищото и не изгасна повече майстора като я закачи на комп каза че ми е изгоряла централата на аирбека дано при колегата да е нещо по малко и да си я оправи

Comment

Нищо не е изгоряло, сигурен съм че проблема е в нещо разкачено, само че не знам къде да гледам.
                            Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

Нищо не е изгоряло, сигурен съм че проблема е в нещо разкачено, само че не знам къде да гледам.
                              Аз ти казах,грешката показва че има проблем с гривната или куплунга отзад на самия еърбег
                              Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                              Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                              Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Working...
                              X